Followers

Saturday, August 5, 2017

lamanya tak buat entry baru last bln 12/2016 hihi...

Assalamualaikum...

MASYAALLAH, lamanya aku tak update blog aku ni rupanya.... tah ade pembaca lagi atau tidak... hihihi...

selelah hampir 5 tahun berkahwin, bz dia lain macam beza btl dgn masa bujang dlu hihi... wlwpun x de anak lgi.. sibuk uruskan rumahtangga.. tp aku aktif je kat fb dan ig je sebenarnya... kalau blog ni nk kene buka komputer baru sedap skit nak menaipkan... hehehe...

Alhamdulillah, aku dan suami sihat2 shja... byk benda dan perkara yang kami belajar sama2 selama dalam alam perkahwinan ni... benda pertama yang kami belajar adalah perkataan SABAR...

dalam hubungan, kami banyak bersabar dgn segala ujian yang ALLAH S.W.T beri. kene kuat, kalau tak abis la hahahha... 

ape nk tulis lagi pun aku tak tau,tp sumpah rindunya aku nk menaip meluahkan perasaan dalam ni... rindu sgt... kdg tu byk simpan dalam hati, tak tau nk luah pada siapa...

selama hampir 5 tahun, kami belum ade rezeki lagi dikurniakan anak, tp aku pernah keguguran 2 kali sepanjang tempoh itu, aku redha, dan anggap semua ni bukan rezeki kami lagi... insyaallah satu hari nanti kami berdua pasti akan ada anak sendiri jgk ni...insyaallah amin.. doakan kami ye semua...

sambil menaip ni dengar lagu IPPO HAFIZ... kenapa sedap sgt lagu2 dia ni huhhuhu... semua lagu dia sedap2... suka sgt...

korang tau tak,

setiap manusia ALLAH akan turunkan ujian, dan ujian setiap manusia itu berbeza2, ape yang kite perlu buat, tempuhi ujian itu gn sabar, selesaikan dengan baik..solat,doa jgn lupa insyaallah ALLAHakan bantu kita. ALLAH maha mengetahui segalanya. walaupun DIA yang memberi ujian ini kepada kita, sb apa? sb DIA nak tgk USAHA kita mcm mana...

kadang2, rase sunyi, sunyi yg macam mana... aku pun tak tau nk terang mcm mana...hmmm...

setelah arwah ayah pergi tinggalkan kami, itu adalah perkara yang berat sgt bgi aku... aku rapat sgt dgn arwah ayah, ape2 masalah mesti nak share dgn arwah ayah... ayah seorang yang tegas, garang, tapi nasihat dia sangat berguna. hari2 kene marah pun tetap hari2 pergi mengadap dia hehehe... semoga arwah ayah tenang disyurga sana amin...

hidup kene diteruskan, semoga ALLAH sentiasa memberi kita jalan dan petunjuk yang lurus aminn...








Monday, December 19, 2016

Sembang kosong ( sekadar luahan)

Assalammualaikum...

Lama sgt dh aku tak menulis kat sini, 2 tahun ade kot hahaha...
x pe lah, aku try je post kat sini kot blh korang baca lgi masih ok la tu kot blog aku ni...
Sejak blog buat hal gmbr aku semua hilang, trus aku malas nak update pape kat blog dah...

Selepas 2 tahun baru aku kembali ke dunia blogger aku ni, rindu.... sape kate tak rindu...
Kat sini la paling best luahkan perasaan sb ramai yang tak tau aku ade blog.. hehehe...

2 tahun ni, life aku biase je, hidup bersama suami tersayang dan masih belum lagi dikurniakan zuriat
Penyeri hidup kami berdua, tak pe lah, insyaallah sampai masa nt kami akan merasa jgk ada zuriat sendiri insyaallah. Amin.. korang doa2kan ye 😊W

Bile dah kawin ni baru ko fhm yg sebenarnya tak semua benda tu indah dimata, byk lagi yang perit ko kene tanggung dan tempuh selama ko bergelar isteri... huhuhu...

Lepas tu , aku nak citer kat sini pun dh berkias2 mcm hape lagi... hahahaa... x pe lah ade masa nt aku post lagi ye..

Cuma aku nak luah aku rindu kwn2 baik aku, aku rindu zaman muda mudi dulu, pendek kata aku rindu semua yg telah menjadi kenangan pada hari ni...

Kehidupan mematangkan seseorg... blj erti sabar... blj erti kebahagian... blj erti kesakitan... byk lagi lah... hehe...

Ok lah, nanti kite sembang lain "aku manusia biasa banyak kekurangan... terlalu byk kekurangan"


Friday, December 26, 2014

masih teringat walaupun dah setahun lebih berlaku...

Assalammualaikum...

kadang2 biler duduk saja2 teringat balik peristiwa setahun yang lepas, dimana aku pernah keguguran... masa gugur tu mcm blur2 je... orang pun pelik tgk aku kenapa mcm tak sedih je.. hahha... sbnrnya masa tu pantas sgt berlaku... sampai aku tak sempat nk fikir ape perasaan aku... masa aku tgh pantang 2 minggu tu baru la aku mula fikirkan satu per satu ape yang telah terjadi...

masa tu mula la menyesal, sedih. kecewa, menangis... bila suami bagi semangat baru la aku ok sikit...

tapi hari ni aku bukan nak citer pasal tu... hehehe...

sebenarnya aku nak citer... tempoh aku dapat tau aku mengandung dulu... dulu aku penah citer yang aku berkahwin selepas dua bulan berkahwin baru aku dapat tau aku mengandungkan... masa g klinik tu doktor cakap aku dah 7 minggu mengandung (2 bulan lebih) maksudnya disini... lepas aku kawin hari tu aku terus lekat la kan... sb masa aku kawin aku mmg baru habis period. so waktu subur mungkin dalam masa seminggu aku  kawin... ermmm... mmg period aku sebelum kawin mmg alhamdulillah regular every month. tapi lepas je aku keguguran... terus period tak teratur... hmmm... takpe lah aku redha apa yang terjadi sblm ni... tak de rezeki masa tu... mungkin ALLAH nak bagi kat aku dan suami pengganti yang lebih baik kite tak tau kan... bersangka baiklah terharap ALLAH. :)

tipu la kalau aku kata aku dah lupa peristiwa tu... rasenye smpai mati pun aku ingt kot... hehehe... pengalaman hidup kan...aku masih bersyukur sb aku diberi peluang untuk merasa mengandung, dan dapat merasa macam mana keguguran. aku bersyukur sgt2.. sekurang2nya aku dapat merasa mcm mana perasaan mommy2 kat luar tu yg senasib dengan aku...

dan aku yakin satu hari nanti aku pasti akan mengandung jgk. aku yakin dengan aturan yang ALLAH dan tuliskan kepada aku.aminnn... 

jangan sedih2 lagi yer tengku masni... teruskan hidup mcm biasa... usaha lebih lagi... hahaha...

ok, bye...

itu sahaja... :)



eh! comel pulak gambar ni kan... hihhihi... ;)



Tuesday, December 16, 2014

entry hujung tahun 2014... hehehehe...

Assalammualaikum...

hai semua... hidup lagi blog aku rupanya... hikhikhik... punya la lama tinggalkan bidang menaip ni.. akhirnya ku kuatkan juga semangat untuk menaip 1 entry terkini... tu pun nak starting tadi mcm blur jap 5 minit... tak tau nak start mcm mana... hahahha...

neway.. aku alhamdulillah sihat bersama suami tercinta.. harap kawan2 semua pun sihat2 belaka ye...

hari ni sje nak panaskan enjin  dulu kasi entry sembang2 kosong je... hehehe...

next time insyaallah akan ku update selebihnya lepas ni..hehehe....

nak taip ape pun dah x tau dah... x pe lah korang layan la gambar2 terkini aku dan suami yang semakin sihat membulat dgn jayanya... hahahaha...

ok, bye! :D








Monday, November 25, 2013

peristiwa keguguran

Assalamualaikum reader...

hehehehe... ya ALLAH, lama kan tak update blog... hihihi.. sejak kawin ni mmg jarang sgt update... ishh...ishhh..ishh... nak kate bz x de la sgt pun... hihihi... myb mood nak update tak de kot... sb kalau nak update blog ni kene mengadap pc ada la dalam sejam dua, baru puas hati nak menaipkan... hikhik...

tak tau la tetibe hari ni rase nak menaip plk... myb dah hujung tahun, keje pun dah tak byk... so ade masa skit la nak update blog kat sini... 

korang sihat ke? harap korang semua sihat la yer... aku alhamdulillah.. sihat mcm biasa... hehehehe...

sebenarnya aku just nak update perkembangan aku la lepas kawin ni... so far syukur Alhamdulillah, bahagia dengan suami tercinta... kekadang tu  je la dtg angin meroyan nk period ke hape ke.. mula la wat perangai emosi tak tentu pasal... hahaha.. suami pun dah faham sgt... hihihi.. thanks hubby...

ermmmm... buat pengetahuan korang... dua bulan kami kawin, aku disahkan mengandung... SYUKUR ALHAMDULILLAH, happynya tuhan saja yang tahu... tapi sayangnya rezeki kandungan aku tak lama... minggu ke-7 aku keguguran.. berpunca angkat barang berat... hmmm... ape yang perlu aku buat, kuatkan semangat dan redha... insyaallah, ada lagi rezeki aku dan suami nak ada anak balik. punca keguguran, mula2 turun darah setitik dua je... ingat mcm tak de pape. tnya kawan2 pun dia ckp normal.. so aku biarkan je la.. sampai suami aku blk hujung minggu baru nk g klinik... last2 baru je nak siap2 g klinik, aku rase mcm ade satu ketulan jatuh dari miss v aku... mmg sblm tu memulas sakit perut lain mcm sakitnya.... pastu tgk2 je... keluar selaput kantung janin baru nak besar.. ada la dlm 2cm gitu... g cek buat pengesahan... mmg doktor ckp aku keguguran 7 minggu... mmg sedih sgt la... tpi aku still cool je time tu.. bile  dh blk rumah baru la fkr balik 1 per 1 ape yg aku dh buat sebelum ni... rase menyesal jgk tak jaga betul2... mmg suami la byk bagi semangat masa tu...

dia ckp jgn sedih2, sekurang-kurangnya aku tau aku boleh mengandung.. kalau nak dibandingkan dengan wanita2 lain kat luar tu lagi kesian 5-10 tahun x de rezeki anak lgi... jadi dari situ aku mula kuatkan semangat... sampai la ke hari ni... hari ni dah 3 bulan berlalu peristiwa keguguran aku... hmmm... tak pe lah... aku redha aku percaya akan aturan yang ALLAH dah buat untuk aku.... myb ada hikmah disebalik kejadian...

so, lepas ni mmg aku dan suami akan usaha lagi untuk dapatkan zuriat semula... dan kali ni harap rahim aku kuat untuk kandungkan anak aku selama 9 bulan... aminnn ya rabb bal alamin...

ada jgk la setiap bulan aku tetap mengharap mengandung balik...tapi sayang, belum rezeki lagi... so utk bulan depan, aku tak nak fkr sgt pasal anak ni lagi... just teruskan kehidupan aku mcm biasa, x perlu nak sedih2.. sampai masa aku percaya ALLAH akan beri jgk zuriat pada kami... cuma cepat atau lambat je... :)

tapi dalam hati tetap rindu nak mengandung balik... masa hari2 aku alahan teruk selama 7 minggu tu masih segar dalam ingatan... mmg sonok sgt mengandung ni.. aku tetap bersyukur sebab diberi peluang untuk merasa indahnya saat2 mengandung wlwpun tak lama... hehehe... 


ni gambar pregnant test clear blue yang aku test masa ni dalam 5 minggu kot...
rindu sgttttt... ;(




ni masa raya puasa... masa ni la aku punya nafsu makan gila2... asyik nak makan je.. masa ni tak tau lagi mengandung... tgk muka bulat giler... hahahaha... lepas raya dalam seminggu baru aku try buat pregnancy test... tgk2 mengandung... mmg tak sangka gila... hihihi...

ok, tu je la aku nak citer kat korang... sampai sini saja kot coretan aku... nanti ada masa aku update lagi k... 
bye.. assalamualaikum :)

p/s : maaf, kalau korang tak selesa aku menggunakan perkataan 'aku' dalam blog ni.. bukan ape... bile guna 'aku' ni.. rase syok skit nak taip... mcm tgh bersembang dgn korang... kalau guna 'saya' dia mcm formal skit. sb blog aku ni blog personal je... tpi aku minta maaf awal2 eh... hihihi... :D

Wednesday, July 31, 2013

bukan saya minta jadi begini..

Assalamualaikum kwn2 blogger sekalian,

dah lama sgt saya tinggalkan dunia blogger saya ni... rindu sgt2...
disini la tempat saya berkongsi suka, duka,sedih dan kecewa suatu ketika dulu...
skrg ni diabaikan mcm tu je... sory sgt2 blog ku syg...

tapi wlwpun sy tak buat entry baru, saya still lgi online.. dah baca entry kawan2...

hari ni saya rasa terpanggil nak menaip balik...

tapi... mgkn kisah sedih... ;(

saya tak tahu nak mula cerita dari mana... hari ni 22 ramadhan... hati terasa sayu sgt... 

makin ditinggalkan, makin hilang perasaan... ya Allah, kau kuatkanlah hati hambamu ini menempuh semua dugaan... amin...

saya kene banyak perbetulkan diri sendiri, baik pada perangai, kehidupan mahupun sifat fizikal sya sekarang...

mula rase rindukan arwah mak... saya teringin nak bagitahu arwah mak, yang saya sudah berkahwin, restuilah perkahwinan saya dgn suami... doakan saya hidup bahagia dgn suami... tapi sayangnya, semua tu saya tak boleh nak buat... sedih sgt...

bermula dari semalam... semua orang nak marah saya, saya menangis sepuas-puasnya, mencari apa kesalahan saya... teruk sgtkan diri ini.. sampaikan yang dicintai pun rasa terbeban dengan diri ni.. puas saya pohon ampun dan maaf, tapi sia-sia... semua tu tak berbalas... hati pedih sgt...

dari dulu hingga dah kawin ni, saya tetap keseorangan, memang sebelum berkahwin suami ade buat perjanjian, bile sudah berkahwin, dia akan kerja tidak tentu tempatnya, jadi saya akan berjauhan dgn suami. dan untuk berjumpa kami akan mengikut kemampuan, setakat ni alhamdulillah, suami bali setiap minggu, ya!, saya bersyukur sb suami tetap balik, tapi bila dia dah pergi kerja, jauh dari sudut hati ni rasa sunyi sgt... wlwpun rumah suami dah sediakan semua... tapi fahamila juga perasaan hati kecil saya ini... saya tetap inginkan teman untuk berbual, bermanja... tapi lepas suami pergi kerja selama 5 hari, dia seolah2 tak nak melayan kesunyian saya ni, pada siapa lagi saya nak mengadu kalau bukan pada suami sendiri... pada siapa lagi saya nak minta perhatian kalau bukan pada suami... 

sampai satu saat, kesihatan saya tidak mengizinkan... tuhan saja yang tahu derita yang saya tanggung... bila mengadu pada suami, dia seolah2 rasa beban sgt dgn masalah saya, sb boleh dikatakan setiap hari saya mengadu sakit saya ni... di sebabkan siang dah beban dengan kerja yang banyak, ditambah pula beban kesakitan yang saya tanggung sekarang ni, suami seolah2, dah malas nak layan kerenah saya... sedih sgt... 

sumpah demi allah, saya tak minta sakit mcm ni... tapi tuhan nak dugaa saya mcm ni sy kena redha...

mungkin ini semua balasan saya pernah buat samada dosa kecil atau besar pada tuhan selama saya hidup di muka bumi ini... dan inilah balasannya... saya sudah terima... 

ya, allah, kau ampunkan la dosa2 ku... berikanlah aku kesihatan yang baik...  berbulan aku tanggung sakit ni... dah tak tertanggung rasanya... sampai suami pun dah malas nak amik tahu, bila saya emosi dengan kesakitan saya, suami lagi emosi sampai tak nak amik tahu hal saya... sedih sgt ya Allah... berikanlah kami kesabaran untuk menempuh semua keadaan ini...

kau tenangkanlah hati suamiku, aku sgt kasih dan cinta kepadanya... bukanlah niat aku ingin memburukkan suami sendiri, cuma aku ingin luahkan apa yang aku rasa disini... suamiku sgt2 baik kepadaku, tapi disebabkan byk beban yang nak ditanggung, masing2 beremosi tak boleh nak kawal perasaan... 

mgkn org yg sudah berumahtgga dia akan faham ape yg terjadi... suami penah ckp pada saya, dalam perkahwinan takkan dapat persefahaman antara suami dan isteri... mmg takkan dapat... 



Friday, July 12, 2013

handbag raya, jual!..jual! :D

Assalamualaikum kawan2 semua,

Alhamdulillah, dah 3 hari kite berpuasa... harap korang semua sihat2 hendakNYA ya! :D

ok! entry kali ni saya nak pomot skit, handbag raya yang saya jual untuk raya tahun ni...hihihi.. if ada yang berkenan bolehlah hubungi saya atau whatsapp je sng.. di no.
 019-2071163 yer... hihihi...

kat bawah ni antara stok yg saya ada, kalau berminat sila whatsapp ok! murah2 je.. x mahal... hihihi...

moh kite layan gambar handbag2 kat bawah ni yer.. :))

ops!
1 lagi nak bgtau awal2... harga kat bawah ni harga beg sahaja k... tidak termasuk postage lagi yer... sbnya, saya x pasti anda kat negeri mane... kene kalau sabah dan sarawak, lain plk cas postagenya... ok! :D


KOD 01 - HANDBAG COMEL (RM59) SAIZ BESAR


KOD 02 - handbag MULBERRY (RM140)




                       KOD 03 - handbag MULBERRY (RM140)



                       KOD 04 - handbag MULBERRY (RM140)



 KOD - 05 - handbag cumel (RM49) SAIZ KECIL





 KOD 06 - HANDBAG COMEL (RM59) SAIZ BESAR



KOD 07 - HANDBAG COMEL (RM59) SAIZ BESAR


 KOD 08 - HANDBAG COMEL (RM59) SAIZ BESAR



KOD - 09 - HANDBAG LADY GAGA (RM49)


KOD - 10 - HANDBAG LADY GAGA (RM49)




KOD - 11 - HANDBAG COMEL(RM59)SAIZ BESAR

Friday, June 14, 2013

vendor for my wedding! :)

Assalamualaikum kwn2 semua,

ramai yang bertanyakan pada saya vendor manakah yang saya gunakan masa saya kawin baru2 ini.... dari segi make up, baju kahwin, inai henna, hand bouquet dan lain2... hehehehe... sgt ramai yang bertanya, ALHAMDULILLAH, ramai yang ckp cantik, kepuasan itu la yang saya nakkan sebenarnya... hehehe... hasil titik peluh saya berbalas jgk dgn pujian ikhlas dari kawan2 yang melihat sendiri persiapan saya walaupun tak seberapa... mmg la persiapan perkahwinan saya tak setanding orang2 kaya diluar sana... tapi saya cuba dengan bijak bagi merialisasikan impian persiapan perkahwinan yang saya idamkan hehehehe... jimat pun jimat ok... bak kata kakak saya "KITA BUAT DIA" mesti boleh punya... hehehe... :D

ok, hari ni saya nak kongsikan vendor2 yang telah banyak bekerjasama dgn saya dgn sgt baik... terima kasih sgt2 pada vendor2 ku... hehehehe... 

ok, meh tgk senarai bawah ni k... :)

1. inai tangan nedhenna (kak nadia) :


2. redbite photography (wandy yusuf) :


3. bunga tangan fresh flower (renee meow) : https://www.facebook.com/ReneeMeowWeddingWorks



4. kad kahwin online : 




5. baju sanding dan baju nikah (azzyyati) : 





6. make up sanding dan nikah (kak ain TV3) : tak de FB just no. fon je (013-3301025)










7. make up bertandang di kuala terengganu ( kak ina) : https://www.facebook.com/drsanggun.butikpengantin?fref=ts



8. barang pelamin (nawal putrajaya) : https://www.facebook.com/SomethingBorrowedNawal?fref=ts



11. body slimming SPANX (kerry's blogshop) : 





9.inner anak tudung nikah, sanding, bertandang (al-humaira' contemporary) : https://www.facebook.com/alhumairacontemporary?fref=ts

rujuk pada gambar tudung di atas yer... gambar inner & tudung saja x de la plk... hehehe..

10. shawl nikah, sanding, bertandang ( elya shazleen) : https://www.facebook.com/elyashazleenmohamed?fref=ts

rujuk pada gambar tudung di atas yer... gambar inner & tudung saja x de la plk... hehehe..



ok!, selesai... so, yang saya ingt ini je la vendor2 masa saya kawin... tapi kalau korang ade pape nak tnya selain dari senarai ni boleh je FB saya atau tinggalkan komen kt bawah ni...insyaallah saya akan balas k...

semoga senarai2 di atas dapat membantu B2B yang nak kawin nt... hehehe...

sory ayat semua kelam kabut sikit... sb nak balik keje dah... hikhik...

ok, itu saja,
bye...
Assalammualaikum... ;)