Followers

Monday, May 31, 2010

syukur alhamdulillah...aku dpt ape yg aku nk...

hehehe...syukur2....aku dh dpt pe yg aku nk...tp...hari tu aku kate aku nk camera NIKON kan... last2 aku dpt laptop je dlu...hehe... mungkin dgn izin ALLAH TAALA... rezeki aku tuk bln ni beli laptop dlu kot...hehe...pape pun aku still lg bersyukur... dh lama sgt aku idamkan nk laptop yg baru... dpt jgk...bile dh dpt yg baru niy...terase sedih plk ni simpan laptop yg lama tu... pape pun kau tetap byk berjasa ngn aku..mekasih laptop hitam...hehe...tu nama gelaran aku bg kt ko keyh..yg baru ni aku pgl ko...laptop biru...hehehe...yg penting jenama DELL tetap di hati...

bila difikir2 blk... mcm x caye pun ade...hehe...bkn pe...sb bg aku ..aku rse mcm susah sgt nk dptkan laptop ni... then skrg...x sangka aku dpt jgk...hehehe.. haaaa...pasal camera tu...aku terpaksa batalkan hasrat tuk beli camera mcm tu...setelah di kaji selidik... agak payah rupenye nk pakai camera tu... jadi...kalu ade rezeki lebih...aku just nk beli camera yg mcm biase je...jadi lah... dri bli yg besar2 pastu x tau pakai x gne jgk kan.... so, tgk la...bajet next month nk bli... kalu ade rezeki lebih la kan...hehehe..

lastly, thanks pade sibling2 aku ni...mimie,iba dan abg eley, coz sudi temankan aku beli laptop ni....hehehe...korang la pengubat hati aku ever n ever...hekhekhek! :-)







saper yg sakitkan hati dia???

sapekah insan yg sakitkan hati dia? aku teringin sgt nk tgk muka dia... sumpah aku geram!...x tau nk hargai langsung!...pe salah dia pada kau hah!...x sanggup aku tgk org yg aku syg dlm keadaan mcm tu tau tak!...sumpah x sanggup nk tgk!!!....dan kamu!!....sukar sgt ke nk melupakan...cube la...aku tau kau boleh...try ur best...sanggup aku tlg utk ko lupe kan dia...dh la tu...terima hakikat...aku fhm agak sukar nk lupekan semua tu...tolong la REDHA dgn ketentuan takdir...ade hikmah disebalik dia yg kite x tau..percayalah!..jgn la diingt2 lagi kisah2 lama...

JANGAN SALAH ANGGAP!...NIAT AKU BAIK!...MANE TAU?...TUHAN TAU TU...

Sunday, May 30, 2010

Wednesday, May 26, 2010

layan aku kasar nk mampos!..rupenye????

hisshhh!!!

jgn la luahkan kalu ko dh tau jwpn...
aduh!.... dah 2x aku mengalami benda yg sama nih!...

duluuuu!...
sorang mamat nih!...punye la jahat nk mampos!...mulut btl2 bau longkang...bile 1 shif ngn aku je...nmpak muke aku je tros ejek aku...dia ckp aku gemok la...suke malu kan aku dpn kwn2 la...mmg jahat sgt mamat nih...tuppp!!...tuppp!!...satu hari tu dia kate dia suke kt aku...mmg bodoh giler la kan....bukan nk pasan sendiri...tp tu la kenyataan dia...org yg slalu ejek aku...kutuk2 aku...rupenye ade hati kt aku...cam bangang je an....hahahaha...tp....aku terima gak!.....ahahahahahaha...sb dia pan dai amik hati aku ar...hikhik...tp kejap je..stok main2 jerk!....hahaha...tu la ko ejek2 aku lagi...tgk!...kan dah ade hati kt aku....huhuhu... ok tu citer lama la kan...

skrg!!!...
ade mamat sorang ni...tangkap leleh jgk...aishh!!..
leh tahan jgk mulut...suke kutuk2 aku....ckp kasar2 ngn aku....last2! ade hati kt aku jgk!...aduh!...maaf la kwn...bukan aku x nk terima....dn bukan aku memilih....tapi...hati aku x de kt kau...hati aku kt org lain...aku btl2 anggap ko kwn je...maaf lah, aku take care ko sbg kwn je....x lebih dari tu...sumpah!...ko je yg tangkap lebih2 sape suruh...aku rase kalu dari mule ko layan aku baik2...x kutuk2 aku...x ckp kasar2 ngn aku...myb aku leh terima ko kot...hehe...tp hakikatnye...bru sekarang ko nk berckp lembut2 ngn aku...sumpah aku geli weyh!...jgn la wat mcm tu...aku rela je ko kutuk aku...ckp kasar2 ngn aku...kalu ko baik2 ngn aku....aku rase geli giler...hahaha...kalu la ko ter bace blog aku ni....jgn la ko luahkan perasaan ko tu...carilah yg lebih better dari aku...aku x de pape yg istimewa pun.....aku penah gak cube fkrkan kau dulu...tp...mmg x leh blah ar weyh!...aku leh terima ko jadi kwn je....seyes..x kisah la kwn biasa ke kwn baik ke...just friend ok!...aku harap ko fhm....soal hati x leh paksa2....x bahagia nt...hahaha...lastly....aku mohon ampun dan maaf dari kau ats kejujuran aku kt cni...ko tetap kwn aku sampai akhir hayat keyh!...peace! :')

ape gemok2!...blasah nak!...gggrrrhhh!!

suke suki je panggil aku gemok!...ko ingt aku x de perasaan ke haaahhhhhhhh!!!!....bodoh!!!!..



gemok2 aku pun...aku sihat tau...x kacau beras kt umah ko pun...huh!...benci betol....kalu aku marah karang cakap aku touching lak...

so, mmc biasa lah...aku la yg kne jage hati korang....hati aku korang x penah jage pun....hurmmm...nasib badan....tah bile la benda2 mcm ni nk berakhir...

akan aku usahakan nanti....hurmmm....

AKU DAPAT RASE LAR....

aku rasekan...dia suka kt tutttt!! laa...hahaha....sb...aku terbaca ayat2 yg dia bg kt org tu...nmpk sgt...tp kan...org tu...mcm x suke dia.....hahahaha...lawak btl...aku ni pemerhati terbaik tau....nampak je bodo2 alang aku niy...huhu...tp diam2 ubi berisi...hihi...x pe2... sok aku tgk lagi... ade berita aku rojer dicini... dah malas nk post kt FACEBOOK tu... sb dorang x memahami aku...huh!...layan sorang2 kt cni lg bgus...

semua aku!!...knpe mesti aku??hah??

SEMUA AKU!!!


aku la yang nk kene faham korang.....aku la yg nk kne mengalah....semua aku...knpe???...habis aku? sape nk fhm???..sedihhhh!!


SEMUA AKU!..


kenapa di takdirkan aku MEMAHAMI korang hah?....knpe aku mudah memahami korang?perasaan korang?...sedangkan aku?...korang x penah nk fhm!...knpe??...

tak sorang pun penah tnye....pe masalah aku!...knpe???

dan paling sedih!...bile aku meluahkan...korang x amik port pun kan...hhhhmmmm.....


BUKAN mintak balasan....BUKAN mintak korang dengar masalah aku....CUMA!...faham aku sama....AKU ADA HATI DAN PERASAAN!...


KALAU AKU BOLEH FAHAM KORANG, KENAPA KORANG TAK BOLEH NK FAHAM AKU?..KENAPA??


sudahlah!..berhentilah berkata buruk!...aku dah bosan!...makan hati sorang2!...

aku rase mcm nk lari dari kehidupan aku skrg...yg aku rase kosong sgt ketika ini...

tp....TUHAN ade....menemani aku setiap detik...thank ALLLAH...

perasaan pe tah!

tetibe muncul perasaan nie....rse mcm susah hati, risau, resah, gelisah....x tau la sb pe...haisshh!!...ssh nk di ungkapkan dgn kate2....aku sendiri x tau knpe aku berperasaan mcm ni...YA ALLAH...kau tenangkanlah hati hamba mu ini...


Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

susah hati lah....

makin aku byk bace ttg info ni....makin hati aku risau pulak...x tau la knpe....beratnye dugaan dia...aku x tau la kalu aku kt tmpt dia...mst aku x sekuat dia....aisshh!!!....tah lah....aku x tau nk tlg mcmmane...hnye mampu berdoa dan buat dia hppy je...pertama kali dpt pengalaman mcm ni...

Monday, May 24, 2010

tujuan BLOG ini....


~~ BICARA HATI BERMULA DISINI ~~


rasenye kalu korang bace tittle kt ats ni sure korang dh faham kan pe maksud tu... tp x pe lah aku terangkan lg detail yer...

blog ni aku buat adalah untuk aku meluahkan segala perasaan aku yg terbuku dalam hati ni...
bukan pe...dari aku cerita kt seseorg...aku rase mcm angin yg kuar dari mulut aku sampai ke ke telinga seseorg...dan akhirnya keluar ikut telinga sebelah sana...hahaha....pe aku meraban nih!.... tp tu lah kenyataan dia... jadi aku rse ade baiknye aku luahkan disini...sekurang2nye...ia kekal...kecuali akaun blog aku ni kne block la kan...hihi...

so, pade sesape yg dh bace blog aku ni... myb dia dh dapat tahu sape aku sebenarnye... mule2 tu mmg nk rahsiakan blog ni....tp bila lama2 tu rse mcm aku bercerita sorang2 plk..hehe...jd aku open blog aku ni pada stgh2 org je....hehe... tp pade sape yg secara sengaja n x sengaja terbace blog aku ni... x pe... aku maafkan...cume jgn la fikir yg bukan2 eyh!.... aku x niat langsung nk "rosakkan" ape2...cume ini adalah ikhlas yg kuar dari hati aku je...so, pade sape2 yg terasa tu aku mintak ampun dan maaf sgt2... sumpah aku x berniat langsung nk "merosakkan" ape2..harap korang faham k...

segala kegembiraan, kedukaan akan aku share kan disini...x de tempat lain lagi aku nk mengadu...mgkn korang x percaya...tp tu lah hakikat sebenar...

Friday, May 21, 2010

bosannnnn!...blurppp....blurppp....

hari ni nk citer pasal ape yea...sblm tido nih....aku nk story pasal............. aku la kan...sape lg...x kan blog aku, aku nk citer pasal david arumugam lak an....hikhikhik.... ermmm....aku x tau nk story pe sbnrnye...but i try 2 story yg best2 la eyh!....hahahaha...

haaaaaaaaa......aku ade 1 citer nk share nih!.....ari tu aku de jmpe dak opis lama aku tau...then dia offer aku keje ngn kwn dia...gaji masyukkkk gak!....tp tu la.....aku x sampai pun sebulan lgi keje kt M&E consult tu...x kn nk blah kan...keje tu kt area damansara...nk g ke x nk eyh!...aku pun pening...masih lg berfikir....aku dh tnye my dad...then dia kate go on je la...coz keje kt cni gaji ckit...x ckup nt...gaji kt tmpt baru tu.2x ganda tau...kalu aku setuju..just bg je resume thne kwn aku akan settlekan semua.....hurmmmmm....buntu larh....mmg la keje utk cari rezeki....dpt duit simpan tuk masa dpn...camne erh!...harus ke aku try keje tu....actually x de sape pun tau aku dpt offer ni...my dad je yg tau...mls la nk bgtau org...nt org fikir yg bukan2...so, keep je larh...kalu aku dpt keje tu, aku leh start keje awl bln 6 nih...hadoiii...camno nih....den dah poning nih...

Thursday, May 20, 2010

tengokkkk!!...laling sy dh maj0k!



aduh!....ni shilanye pasal ar nih....aku yg kne...bce ayat nih..


asik2 tengku asik2 tengku abis aku ngn wana cmne......????? (syuhada ruff)


tau sb pe kuar perkataan ni...sb...kt fesbuk aku ngn shila....asyik citer kami hangout berdua jerk...tgk!!!...kwn lg sorang dah majok...aduh!...sesungguhnye kite ber 4 ni mmg kne melekat je la...sng ckit...x de perasaan jeles dah...hadoiiyaii....papepun...syue ngn wana tetap dlm hati aku...dun worry erh lalling2 ku...hehehe...korang la sahabat aku yg plg rapat skali...yg plg penting...setiap sudut hati aku korang dah tau...thanks sgt2 sb sudi jadi kwn aku eyh!

Wednesday, May 19, 2010

aaarrrrggghhhh!!! tension larh!...


aku mule merasakan keje aku x berbaloi dgn gaji yg aku dpt la....bkn nk merungut tau....tp...tu lah kenyataan dia...serabut la....kne plk time ni aku asyik nk emo2 je..x tau asl...nk kate period x pun...huh!...sumpah tension weyh!....tolong la memahami aku ni...tp nasib baik lah boss x push sgt...hukhukhuk...nk nangis pun ade....x la teruk sgt keje ni...aku still la leh wat..tp tu la....x ckup tgn....part aku je dh bersepah2 keje....kak elly lg kesian...byk giler dia kne wat..seb bek la aku ade...leh tlg dia...hehehe....kak elly tu rajin tol...x kate la kan...tulang belakang boss tu...hahahaha...

x pe lah masni think positif...jadikan sume ni 1 cabaran k...urrrmmm....BAIKLAH...(-_-)


Tuesday, May 18, 2010

aku nk beli camera!!!!


aku nk beli camera nih!!!!......uwaaaa......nkkk jgkk!!!.....tgh kumpul duit nie.....mintak2 la hajat aku tercapai....amien...dh ade camera ni nt...leh jadikan hobi baru tuk aku mengembangkan bakat yg x terserlah ni....hehehe.....dah lama aku idamkan camera ni....aku akn cube dptkan jgk...x kire la pe jadi pun!......CAYOKKKKK!!! MASNIE!!! :)

Monday, May 17, 2010

upload gmbr lama2...

mimie,eza dan aku!...

kt taman lyg2...

mamam kt nandos dgn cazen aku dila...

kawan aku syue!..

qoma, aku, alang dan syue...kwn2 poli tg malim.

hihihi...KAMI...sesi tayang gigi chantek!...hahaha...

mem0ry study kt poli tg malim....

hehehe...otw aku blk keje tadi....tetibe aku teringat 1 kisah dahulu kala....cewahh!!...hahaha...kenangan tu berlaku masa aku ORIENTASI kt poli tg malim...nk dijadikan cerita...aku telah mengalami KEMALANGAN YG AGAK SERIUS JGK LA....hahahaha...

kejadian berlaku pada malam hari....mlm tu ade 1 game yg kiteorg kne join la kan...game ape...aku pun dh lupe...hehe...game tu kne cari benda tersembunyi kat setiap bangunan..dorang bg hint then kiteorg kne cari la...time tu 1 group dlm 6 org kot...team leader aku of c0z la lelaki kan...cari punye cari...tetiba masa dh tamat...so kiteorg diminta kumpul kt dewan semula...masa aku kelam kabut nk ke dewan blk tu..aku lalu la bwh tangga bangunan tu...tetibe...aku x pasan ada satu tembok kt bwh tangga tu...aku pun dgn exited tunduk lalu bawh tangga tu dengan jayanya....tetibe....duusssshhhhhh!!!!!!..

dahi aku terhantuk kt tembok tu...pe lagi...peristiwa berdarah la time tu...luka terok..darah x yah citer ar....byk giler kuar!!...so...the point is....team leader aku dtg menunaikan tanggungjwb dia sbg seorang ketua...huhu..time tu da mcm filem hindustan pun de gak...hahahaha....mule2 aku terbaring ats lantai...then bila dia dtg...dia pangku kan kepala aku kt ats peha dia...pergghhhh!!!!....agak romantik gak la time tu....hahahaha....sengal je an...aku time tu rileks lagi...tetibe rase sengal2 kepala...muka aku tetibe jadi panas sb darah mengalir byk sgt...dia pun amik la sapu tgn dia....lap darah2 yg keluar tu...haisshhh!!!...

kalu korang tgk kejadian tu...sure korang gelak gak ar...hahaha...kwn2 ramai la jgk kerumun aku ngn dia...pastu...dia arahkan sorang kwn aku ni suh pgl lecturer...pastu aku pun di bawa ke wat kecemasan kt tg mlim tu...tgk2 dapat hadiah daaaa....kne 6-7 jahitan...haduh!....pastu lecturer call mak ayah aku...esok pgi tu..mak ayah aku dtg dari KL nk amik aku balik...sb aku dpt MC...so kne berehat kt umah.....hehe...tu je la kisahnye.....sweet x?hahahahaha....pada dia...thanks la sgt2 tolong aku....aku lupe dh sape nama bdk tu...x silap aku bdk tu org kelantan...pekat btl dia ckp kelantan...hahaha...aku salut la kt dia...sb dia seorg yg bertanggungjwb...hensem pun hensem gak....bertuah la sape dpt dia kan...ciri2 dh ade...hahaha.....thats all! ^_~


Sunday, May 16, 2010

singgah fesbook orang...hahaha...

hehehe...nk gelak jap....tadi aku ade la on9 fb tau....then aku terbukak profile org tu...sape org tu?ermmm...aku bg klu ckit je....aku bru je knl dia....pnh jmpe skali je...pastu dia nk kwn pada kwn aku ni...tah korang fhm ke x...hahaha...kalu x fhm bg aku sorang yg fhm je dh la erk!....aku tgk la profile dia tadi....tgk post n komen2 dia....kelakar giler....siap kne bahan ngn kwn dia lagi...hahha...tgk pulak pic2 dia...oke la..tinggi org nye..hensem gaks!...ahakz!...comey je aku nengok tadi...huhu....status dia byk psl masalah jodoh la...pade dia....jgn la fkr2 sgt...wat sakit pale jerk!...kalu x dpt jgk...diamkan diri wat seketika pe slhnye...jodoh kite semua dh ditentukan tuhan dah pun...tgl jmpe dgn x jmpe je lagi...pasal komen kwn2 tu..jgn la amik atu sgt...wat bodo jerk!...hahaha...neway...i nk wish kt u...hope u dpt calon yg terbaik okeyh!...cayok bro! :)

Thursday, May 13, 2010

gud news!!!!!!

hohohoho...licks!....hikhik...aku nk share kegembiraan aku dicini...wowowowo....mlm tadi aku g kuar mlm ngn sahabat aku shila....lepas arwah mak dia meninggal...aku jadi risau sgt kt dia...so, sb tu aku nk jmpe dia jgk2 mlm tadi....bile jmpe je.alhamdulillah la...aku tgk keadaan dia oke...seperti org yg redha dgn ketentuan ALLAH TAALA...syukur lah....x lah aku risau sgt ngn sahabat aku tu...smlm kiteorg p mkn pizza hut kt area sentul....lepak2 ngn dia tetibe dia trus ckp yg dia nk kawin!!!!......then aku dgn spontan trus menjerit kuat kt pizza hut tu....sume org pandang....hahaha....pedulilah...yg penting aku heppy sgt2 dgr berita tu.....aku x tau knpe aku exited sgt....seolah2 mcm aku lak yg nk kawin...hahahaha....so funny lah!....tahniah sahabat ku....aku doakan yg terbaik utk kau yea kwn....btl la ape yg kau kate kt aku dlu....setiap yg berlaku pasti ade hikmah dia.....see!.....terbukti dah...lepas je arwah mama meninggal....tgk ko dh ade pengganti...bf ko dah melamar ko utk teruskan hubungan korang....aku btl2 tumpang gembira kawan!...cepat2 la kawin...n dpt anak reramai tau...hihi...so, pasni aku x la risau kt ko dh..sb ko dh ade org jage...hehe...ALLAH dh beri kan jodoh yg terbaik tuk kau kwn....hargai dgn baik....teruskan perjuangan...aku sentiasa ade kt blkg kau sbg seorg sahabat hingga akhir hayat.....amien! ^_*

sahabat ku...norshasilah ahmad..

pergghh!!...licin tuh!...hahaha...

buroks nye gmbr niy...tp mcm kiut pun de jgk..hekhekhek. :)

Wednesday, May 12, 2010

Ressa Herlambang - Menyesal

aku nk menangis!!

ya allah,kuatkanlah semangat ku ini...amien...seksanye memendam rasa...rse mcm nk mati....rase mcm nk g jauh dari mereka semua....aku betul2 tersiksa.....hukhukhukhuk....nk nangis.....x tahan.....knpe perasaan mcm ni slalu muncul dlm hati aku?knpe?...seksa sgt nk menanggung...

Tuesday, May 11, 2010

jiwa gelora

x tau knpe...tetibe nk luahkan sesuatu kt cni...tp aku x tau nk luahkan ape...hurmmm....mgkn perasaan kot...setakat ni perasaan dan hati dh sihat dh....cume...ade gangguan ckit...dia dtg bile aku mahu melupekan...lebih2 lagi dia dtg untuk meluahkan perasaan dia...x kn aku nk tolak...nk x nk...kne jgk dgr...dan secara x sengaja....aku amat bersimpati ngn dia....aku dpt selami hati dn perasaan dia...tp....aku x mampu utk bersama dia....nt aku akan kehilangan ape yg aku ade skrg...lebih2 lg tentang perhubungan...buntu!....aku cube untuk membantu dia...

Monday, May 10, 2010

meh aku kenalkan cazen aku eyh!


tau x, cazen aku x ramai pun yg sama baya ngn aku....just 2 orang ni je la yg sekepala ngn aku...org len cazen ramai je aku tgk..siap leh wat team lg...aku ckit je...hehe...kalu blk kg...aku akan lepak ngn dua2 ni je la...ade jgk la cazen yg sama baya ngn aku lg...tp x bpe nk rapat...mcm dorang ni...dari kecik lg aku rapat...hehehe...lg pun...arwah mak ngn ayah dlu kawin sepupu...hadi x bape nk berkembang sgt la keluarga ni...huhu...neway aku still bersyukur la...ade stgh org, sedara mara terpisah terus...lg la dasyat...kan....kan..ni aku ltk pic dorang...femes tol dak2 ni masuk kt blog aku...hahaha... :)

norfadila bt ibrahim..



musyarina bt idrus

Wednesday, May 5, 2010

macam2 jadi hari nie ~

selasa 04.05.2010...

tarikh dan hari dimana berlakunye : -

a) pagi2 x de mood psl hal semalam...masih memikirkan si dia...

b) dapat tau sorang budak ofis dh nk benti...mule2 kiteorg x caye...tp ble dia kemas brg2 dia btl2..bru kiteorg caye...ish! abg bad niy...sabar la...benda boley bwk bincang kan...

c) blk je dari keje, tgh umah dh tunggang terbalik...besepah2...kalahkan umah yg ade bdk kecik...langkah je kaki, trus masuk dapur kemas2 ape yg patot...tgh2 kemas tu rse mcm nk menitik jgk air mata...kite dh la penat, bru blk keje...tgk2 umah bersepah...sumpah! mcm nk nangis...tp tahan je..

d) mlm, dpt msj dari sahabat karib ku shila, dia test aku...mama tenat skrg!...doakan utk mama...aku dpt je msj tu trus call dia tnye camne keadaan..

e) mlm ni jgk ade kelas, blk je dari kelas trus g melawat mama shila, yg kebetulan dkt sgt ngn hospital pandan indah. ampang...sedih sgt tgk mama...aku dh x tahan sebak,menangis kt ctu jgk bile tgk mama...shila pun dh x thn sama2 nangis...aku x leh ar tgk keadaan mcm tu...trus aku ltkkan diri aku kt tmpt shila...dn aku dpt rasa ape yg dia rase skrg... wahai sahabat ku shila, kuatkan semangt mu, ALLAH TAALA sedang mengujimu,dan tempuhlah dgn sabar...moga mama sepat sembuh...amien ~

f) lupe plk....jam aku putus hari ni...sedih btl....huk!...jam kesayangan ku...

so tu la yg terjadi pada aku hari ni...

pelajaran yg aku dpt hari ni...SABAR!! tempuhlah dugaan tu dgn sabar...tuhan slalu menguji org yg baik2...dn setiap yg berlaku ade hikmah di sebaliknye..

Sunday, May 2, 2010

sekeping hati ~

aku x tau perasaan ape yg sedang aku alami skrg ni...bukan mudah untuk membuangkan perasaan syg terhadap dia...amat perit!!...tuhan...tlg la hamba mu ini..aku x nk rosakkan hubungan yg dah sedia ada ni...knpe kau temukan aku dgn dia?knpe???...aku masih mencari jwpn yg x pasti ini...geraaammmmmmm!!!!!!....sb x jadi...hukhukhukhuk....bz sgt ke??...eeeeee........benci la...perasaan pe nih?asl aku nk marah pulak...dia x de kene mengena dgn aku pun...knpe kau ni masnie????...gila ker?org tu x penah pun fkrkan kau..kau je yg lebih2 asal?...jgn syok sendiri...merana kau nt....dah!!!!!...aku dh cube lupekan dia....tpi x boleh...aku dh cube x fkrkan dia....tp x boleh jgk...knpe???aku cube jgk x lyn perasaan ni...tapi tetap x boleh...dah tu nk suh aku wat camne lg????tlg laaaaaa......huk! :'(
ya allah, kalu dia jodoh ku...kau tunjukkan lah jalan...agar aku boleh mamahami...jika dia bkn jodoh ku kau jauhkan lah dia dariku...amien~...aku dh x tau nk wat camne lg....aku x tau pe yg ade kt dia...samapi aku suka sgt kt dia...kalu diikutkan dia x de pape yg istimewa pun...tp.....knpe aku bleh ade hati ngn dia...
perit btl kalu jadi mcm ni...x boleh nk luahkan...sakitnye hati...tuhan sja yg tau....

Saturday, May 1, 2010

ALHAMDULLAH...aku dah dpt keje...

syukur alhamdulillah, aku dh keje pun skrg...aku x berkesempatan nk citer kt blog ni...bz sesangat....hehehe...so skrg aku dh keje...weeee....syoknye...aku keje kt kepong...kt company M&E consultant...so far so gud...hehe...keje ok je...x stress sgt...sb aku penah buat sume tu sblm ni...so x de mslh la nk blj 1 per 1...sb ade yg aku dh tau...cume....keje byk sgt! pekerja sikit je...jadi byk keje yg tertangguh dn aku kne siapkan secepat yg mungkin...btw...aku enjoy keje kt ctu...hehehe...thanks god! ^_^


INSAN BARU...

seorang insan yg baru muncul dlm hidup aku......yg sebelum ni aku mmg x penah mengenali dia...bile dh kenal ngn dia lebih rapat.....aku belajar dari dia 1 pelajaran yg baru yaitu "hargai sesuatu hubungan antara sorang insan dgn insan yg lain" tu lah yg aku pelajari...dan aku hormati dia sbg yg lebih tua.....byk benda yg tersirat....di sebalik cerita....tp aku x nk tnye pape...hakikatnye, minda aku bercelaru memikirkannya......takot disalah anggap...hahaha...kadang2 bila niat kite baik,org fikir lain pulak..jadi...diamkan diri sudah memadai...bila difikir secara mendalam lagi...knpe tuhan temukan aku dgn dia?adakah untuk saja kenal-kenalan?atau untuk mengetahui sesuatu yg sblm ni aku tak taw...ataupun....hahahaha...abaikan...byk persoalan bermain di minda...