Followers

Saturday, October 30, 2010

mari meluahkan...


nak merepek kt cni buley kan...

urmmmm....

aku sebenarnye, main redah je....

aku akan buat pe yg aku rase nk buat....

just untuk bahagiakan diri sendiri..

tak salahkan.... urmmm...

tp, sgt takot bile org sekeliling fikir yg bkn2...

lebih2 lagi someone ni....

pape pun up to u la nk judge me camne pun...

aku just mampu jadi diri sendiri je..hermmm...

pape pun aku rasa bersyukur sgt... dan hppy bile ade sumone di sisi kite...

wlwpun kite tak tahu ape kesudahannye...

hope kite sama2 berkerjasam n tolak ansur k.....

event ade dugaan yg mendatang harap boleh tempuh dgn baik....

amin... amin...

* ya saya!

Monday, October 25, 2010

kurniaan TUHAN...


"Kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari, Allah turunkan hujan.... Puas kita mengangisi kehilangan matahari tapi rupa2nya ALLAH hadiahkan pelangi yang indah kepada kite"

Biasa tak dengar kan kata2 ni.. Ni kata2 untuk pujuk hati yang kecewa sbg sumber kekuatan, utk kita pulih balik dari kekecewaan dan tetap yakin dengan setiap ketentuan ALLAH, sbb setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya.... betul tak?

Pernah tak dalam hidup korang, korang rase sesuatu yang tak pernah korang sangka tiba2 terjadi... dan bagaikan sebuah mimpi... Mimpi yang paling indah dan sgt membahagiakan.. Tp, sbnarnye bukan mimpi, tp itulah kenyataan yang tak pernah korang duga pun...

It's happen to me!

Aku pun tak tau ni dugaan atau nikmat yang ALLAH nak bagi kat aku, tp aku sgt2 bersyukur dengan perkenalan singkat yang membuahkan kemesraan ini... Ianya terjalin sekejap sgt tp kemesraan macam dah kenal berabad lamanya... serius!

Aku pun tak tau dari mana kekuatan tu datang, tp yang pasti kekuatan tu datang dari kesungguhan dan harapan dia... Sungguh! aku tak percaya tp entah kenapa aku jadi berani.. sesuatu yang paling aku takut utk lakukan... oh!

Dan....

Aku sgt menghargai perkenalan ini... sungguh! Semoga ianya kekal utk selama2nya!

Aku mula merasakan kau adalah tulang rusukku! poyo sikit! =)


bila hati mula merasai


Pernah tak dalam hidup korang, korang jumpe ngan someone yang asyik membuatkan korang tertawa sepanjang masa.. Die selalu menggembirakan korang sampaikan bila ade die ngan korang, korang rase hidup korang hepy je memanjang, sikit pun takde masalah.. Pastu korang rase aman, bahagia... Ade je citer2 best yang korang nak share, pastu bile borak ngan die, korang rase korang bley jadi diri korang sendiri tanpa selindungkan ape2, korang bebas nak buat lawak, nak loyar buruk, nak kacau2 die... Korang dah duk lepak ngan die 5 jam tapi korang rase macam baru pas 5 minit!

Selalunya situasi camni jadi pada orang yang sedang dilamun cinta & yang pastinya baru je bercinta, tengah hangat la katekan.. time ni memang kalau kentut pun cam bau perfumed white musk.. ahaks!

Tp, ape plak jadi kalau sebenarnye korang ngan die takde ikatan pun, bukan takat takde ikatan tapi memang die komfem bukan korang punye la senang citer.. Tiap hari korang dihiasi dengan gelak tawa bersama die. Hidup korang ceria, & secara tak sengaja korang rase.. oh! he's mine!

Ah! gila..

Tp, tak mustahil kan ini terjadi, kadang-kadang die bukan sape2 pun dalam hidup kite, tapi secara tak sengaja die menjadi seseorang yang sangat2 berharga.. Bila die jauh, kite mula rase rindu...bila die dekat, kite rase bahagia... bila die pandang, kite rase berdebar.

Secara tiba2 gak kite tetibe jadi sensitif dengan perkara yang paling kecil & paling bodoh & Bile secara tak sengaja cemburu menghuni tangkai hati!.. kan..kan..kan.. :P

happy besday tengku masni =)


23 OKTOBER 2010


weeee.... syukur alhamdulillah, genap umur aku 24tahun, aku masih lagi dlm keadaan sihat, syukur kepada ALLAH... kerana memberi kesihatan yang baik.... kebahagiaan dunia dan akhirat... amin...


hihihi...

mari kite mula berbicara... hahhaa...

firstly... thanks to my sibling's slalu bg support kt aku... luv u alls... korang slalu bg semangat yg membina kt aku... dan watkan aku terus rase nk hidup dlm keadaan kegembiraan... dan nk buang segala kesedihan... dan yg penting... kesederhanaan sentiasa aku terapkan dalam diri... wlwpun aku x de ape yg korang ade... mungkin ade sebabnya tersendiri yg aku tidak tahu kan... dan ape yg ade pada diri aku skrg...akan aku kekalkan insya-allah...

ok! now citer pasal tuttttttttttt!.... hahaha... smlm hari ahad bersamaan dgn 24/10/2010, saye pegi dating!.... hahhahahaha... x de lah.... gurau je... just kuar hangout with someone special in my life untuk menyambut hari tuam aku... hihihihi... thanks pada kamu!... syg ko byk2 sgt!... beribu2 lemon.... mmmuuuaaahhh3x! =)

mekasih tau, jauh2 dtg semata2 untuk itu je.... rase serba salah pun ade jgk... takot menyusahkan kau je... tp aku tahu kau dtg dgn keikhlasan hati kau... aku dpt rase sume tu... hihihi... mekasih yg tak terhingga... kau mmg baik!... pasan la tuh!... hahhaa... x leh puji lebih2 t ko pasan byk!.. huh!

seronok sgt semalam... ape yg aku nk, ape yg aku plan.. kite dh wat sama2.... suke tak? kalu suka angguk kepala skrg jgk!...cpt2!...hikhik... :P

walau pun ade insident yg x diingini berlaku... mmg terkejut sgt... hahahha... klakar pun de jgk... tp ko x kisah kan... kan..kan..kan... hhihi... camni la org femes! mane pegi de je yg knl... hahahaa... (pasan giler) hiks! :P

ok! ni aku upload ckit gambar kiteorg semalam... dlm kurungan memberani kan diri ltk gmbr ni.... pape pun bkn untuk tunjuk2... cume untuk kenang-kenangan je... hihihi..



* senyum dpt kek! wlwpun kecik.. tpi sgt bermakna ok! =)
* bunga purple ats kepala tu.. encik baju hijau bagi oke!... kne mention... t majok plk..hahha..


* yes! ini la dia nama dia... encik baju hijau...hahahha... :P
* baju hijau pilihan saya untuk dia oke!


* ups! x pe kan... tak kene saman kan... hikhik! =)


* mekasih encik baju hijau... sudi kopekkan udang untuk saye yer...hihihi...


* encik baju hijau buat kan sume ni... sy x pandai...hahhaa... mekasih... hihi... =)


* ini la kek saye... comel kan... mmmmmmmm... comel mcm saye... =)


* at jhonny steamboat!... mekasih encik baju hijau :P


Friday, October 22, 2010

aku dah tak tahan!

hurmmm... mcm2 benda jadi bulan oktober ni... dlm kurungan bulan besday aku.... pahit, manis, masin, masam semua secukup rasa!.... kdg2 rase nk ketawa besar2, kadang2 pulak rase mcm nk nangis kuat2!.. pastu mintak tisu kt semua org!

seriously, mmg byk benda jadi kt aku lately ni.. hurmm... mmg la kne amik pelajaran dn pengajaran dari setiap ape yg berlaku... ok!... kne redha... tapi kite sbg manusia x lari kan dari memikirkan benda2 negatif! betul tak? yes! i'am... hmmm....

kisah pertama, ok la... mmg la ade kwn sentiasa dkt ngn kite kan... tpi... x semua masalah kite boleh citer...kan...kan.... jadi aku terpaksa pendam dlm hati ni... sakit sgt!... hanya mampu bersabar je...

buat aku tertanya2.. mcm org gila tahu! seksa sgt! tak terkata... jgn main2kan aku!, kt cni pun aku x boleh bercerita sgt!... aku benci!..huk!....

hmmmmmm.... jgn smpai aku dah x de hati... parah nanti... hurmmm...

dugaan berat sgt bulan ni... aku amat merasai itu!, wlwpun diselang seli kan dgn kegembiraan..

celebrate besday ngn sibling's dah cancel... aku tak nafikan itu sgt menyedihkan... sumpah!... mgkn kite terlalu exited... hurmmm.... jadi kan pengajaran yer masni....ermm...ok!

dan... plan kedua tlh dirancang... nk sambut dgn kwn aku... agak special jgk... just u and me...hohoho... but aku x mengharap.... aku takot x jadi... kalu x jadi... aku redha je...

hurmm... tu je la aku nk citer...nt aku sambung lagi ok!...bye..




AKU SAYANG BLOG AKU... ITU PASTI!

Monday, October 18, 2010

hangout with my friends...



salam semua... skrg adalah masa untuk menghapdate blog okeyh!, seriusly best sgt last weekend bru ni... hangout with my besty... love korang sgt wei... korang jela pengubat luka lara aku wei.. best!

hihihi... thanks jgk pade kawan baik sy... x leh dinyatakan nama nya disini... tettttt! hppy sgt jmpe ko... ko mmg best la wei.... serius selesa sgt jmpe ko... yg slumber n very humble... kelakar... rase cam nk gigit kau je geram weh! hahhaa! thanks ya jadi kawan aku... kau mmg friendly... serius cakap!...

ermm... thanks jgk kasi hadiah besday.... wlwpun simple... tapi, aku hargai sgt2 wei... ngeeee.... ermm... kau org pertama kasi hadiah besday ni... awal seminggu plk tu... hihi... mekasih! next week aku pakai eh... nk celebrate besday ngn kwn2 aku t... ermm... kalu ko join pun best jgk kan... tp... this party for ladies only... hahahha... sory yer! blurpp! ^.^


* kalu hadiah... aku nk yg berbalut... mcm hadiah tu... baru la hadiah... x mo pilih sendiri...huk!... "kalu ko nk berbalut mcm hadiah tu mmg x dpt la... mane aku tahu ko suke ape!" hahaha!... sengal jerk!... uwekk! ^.^

Saturday, October 16, 2010

aku sayang kamu sgt2!


isk! tak tahu la discribe camne perasaan ni.... but seriously aku happy giler dapat kawan yg sgt baik.... yg memahami aku seadanya... event ade masalah... mereka lah tmpt aku meluahkan segalanya.... thanks all... i love u all so much2 more... hihihi...


aku tak dapat bayangkan kalau kite ber4 berpisah.... mintak jauh la semua tu k... walaupun sorang dari kite dh nk kawin... jgn la jadikan alasan untuk kite susah nk jmpe... explain elok2 kt ur husband... insya-ALLAH mst dia akan bagi dan faham situasi kite berempat... SAHABAT BAIK!.... ngeeee...


to : NORSHASILAH AHMAD


i love u la nenek!, thanks coz being my friend, tak lama lagi kau dah nk mengakhiri zaman bujang kau.... aku doakan kau jadi wife yg baik ok... jge rumahtangga elok2.... after kawin, byk lagi dugaan dan cabaran yg kau kne tempuh... hadapi dgn sabar.... kuatkan semangat.. selesai dgn baik.. x mo emo2 lagi... x mo keras hati lagi ok!... hahahah... beralah ckit ngn ur future husband tu nt... hikhik... =)
lagi nk pesan pe eh... ermmm... ade pape problem just call me or siblings yg lain... we all always with u...


to : SYUHADA RUFF


i love u mak tiri! teruskan dgn sifat kau yg tegas tu... aku ngn wana sgt la takot... shila je yg tak tahu takot ngn ko...hahahhaha... kuatkan hati tu... aku tahu byk dugaan yg kau hadapi lately ni... anggap itu semua dugaan yg mengajar kite menjadi lebih matang keyh!, aku doakan kau akan dapt jodoh yg baik2.... amin... teruskan kerjaya kau skrg... i really love it... aku nmpk kau more kepada kerjaya tu... gud luck darling.... n jage ibu dan adik2 elok2 yea... kau mmg sgt baik dan garang!...hahahhaa...


to : NORIZWANA SAIDIN


i love u jgk my adik!, syg ko giler2 punya... seriuosly kiteorg sgt risaukan kau tau... x caye g tnye syu & shila... mmg kiteorg risaukan kau.... sb kau ssh sgt nk bercerita hal kau... jadi kiteorg ssh nk tahu pe mslh kau yg sbnr... jgn malu2 & segan nk bercerita... kite dh mcm adik beradik... kalu boleh, ade masalah share la bersama2... kiteorg akan tolong selagi mampu... percaya la itu... hihihi... kau pun, aku doakan moga kau bahagia ngn hidup kau sekarang ni.... teruskan usaha untuk menjadi bos yg kau ingin kan tu... 1 per 1 tangga kau dah naik.... teruskan lagi ok! =)


to : TENGKU MASNI TENGKU NOOR


ermmm... boleh ke wat ucapan untuk diri sendiri!...hahahha... blasah je la eyh!... hikhik... ermmm.. aku nk bgtahu, aku syg korang sgt2!, tak tergambar dgn kata2... aku sentiasa doakan korang bahagia dunia dan akhirat... dan slalu doa agar persahabatan kite kekal sampai kiamat... hihihi... aku akan truskan mengejar ape yg aku inginkan.... aku berusaha mencari keje tetap ni... then masa yg sama aku akan menjaga ayah aku dgn baik... dia lah permata hati jiwa raga aku skrg ni...hahahah... walaupun ayah byk terasa hati ngn aku.. hikhik... sb x byk luangkan masa tuk dia. adoi... almaklum la... i ni bz skit, jap2 ade je kwn2 ajak kuar la ape la... ade kelas la... so rutin harian aku bz ngn benda2 mcm tu je..haih! tp x makna aku abaikan ayah aku ok!..ngee... mintak maaf yer ayah... =)

* empat sahabat...

lagu ni khas untuk kau keyh!


azharina - teman yang ku kasih


engkaulah temanku
tempat ku mengadu
tika tawa pilu
tetap bersamaku
teman yang ku kasih
akan ku hargai
hingga akhir nanti
kan kekal abadi
ku pinta oh tuhan
agar berpanjangan
sebuah persahatan
penuh keikhlasan


* aku tujukan lagu ni tuk kau... yg sgt baik... dan aku tahu kau baik.... teruskan dgn sifat kau tu keyh!... mekasih jgk sudi berkawan dgn aku.... sudi melayan karenah aku yg entah apa2 ni... thanks sgt2.... aku hargai semua tu... aku sentiasa menjaga hubungan persahabatan kite ni dengan penuh keikhlasan...aminn....


* hottttttttt!...haihh! =,=


Friday, October 15, 2010

muntah2!


semalam kan... tepat kul 3 pagi... bgun g toilet... pastu muntah2 mcm ape lagi... hish!... x tahu la mkn pe smlm.... padahal mkn roti je... hurmm... sabo je la... saje nk sekat aku nk diet ni.... hikhik!... pastu sakit perut yg amat sgt.... risau giler x leh nk tido.... cian tak...huk!..... :'(

so, pagi ni alhamdulillah dah ok... takot nk mkn yg bkn2.... takot muntah lagi...errrrrrr....

uwekkkkkkkkkkkkk!! =)

* ni bkn muntah hijau lagi dah.... muntah pelangi dah neh!...uwekkkkk! =)

belajar dari kesilapan...


ya! belajarlah dari kesilapan kite yg lalu.... tak semua orang boleh terima kite seadanya.... tu mmg fitrah!... jadi jgn berangan nk bahagia sgt yer masni!.... ermmmm.... baiklah!

Maher Zain - Insha Allah | ماهر زين - إن شاء الله




isk! aku dah jatuh cinta la ngn maher zain ni.... lagu, lirik,maksud yg disampaikan tu... mmg membuat semua org yg mendengar lagu ni dgn baik menjadi tenang...dan secara automatik kite teringat trus pada tuhan kite ALLH S.W.T... mmg bgus la dia ni... minat giler kt dia tahap gaban dah ni...ish!... dalam keadaan aku yg tgh runsing dgn segala masalah kehidupan.... dgr je lagu ni....trus tenang je wei... serius! x tipu... hihihi... ni aku upload lagu dia... selamat mendengar ye kwn2! =)


macam baru semalam je aku kenal....

hmmm.... susah jgk nk diungkapkan dgn kate2 ape yg tgh aku alami sekarang ni... saat ni aku teringat kenangan2 lama.... hmmmm...

mcm baru semalam je kan ak kenal.... gelak2!, nangis2!, citer mlsh... hurmm....

dah la masni jgn fikir lagi... kuatkan hati tu.... teruskan hidup mcm biasa ok! =)

Thursday, October 14, 2010

kenapa aku?


tahu tak... aku kne puaskan hati semua pihak untuk melihat mereka tak benci aku....

tahu tak, aku rela mengalah untuk semua kawan2....

tahu tak, betapa susahnye aku nk menjaga hati setiap insan di sekeliling aku....

tahu tak, setiap kata2 yg keluar dari mulut aku... aku x berniat langsung nak menyakiti hati mereka...

tahu tak, betapa susahnya nk jadi diri sendiri....

tahu tak, hati aku sgt2 terluka....

korang tahu tak semua tu..........

hmmmm.... aku tahu korang tak tahu.....

DAN

aku tak tahu kenapa aku mesti buat semua tu.... sampai orang tak tahu sikit pun tentang hati dan perasaan aku....

aku sedih.



Monday, October 11, 2010

Saturday, October 9, 2010

BERUBAH

mase ni...mcm2 perasaan keluar....tapi sy ok kan saje.... hish!... tak tahu la...

yg saye tahu, sy nk berubah!, berubah untuk jadi lebih baik...hurmmm....

biarlah ape org nk kate, hipokrit ke ape ke... pedulikan.... kadang2, sebabkan kate2 mereka, menyekat kite membuat kebaikkan... setuju kah itu? aku mengalaminya sendiri...
sangat perit!,

Friday, October 8, 2010

AKU DIAM

Diam tak bermakna aku bisu
tak bermakna aku buta
tak bermakna aku tuli

diam tak juga bermakna aku gembira
tak juga aku bahagia
aku diam kerana kecewa
aku diam kerana aku terasa
aku diam kerana bersedih

aku berlari membawa diri bukan bermakna takut
bukan jua bermakna pengecut
aku berlari kerana tidak sanggup menjalani kesakitan ini

maaf,
aku tidak sekuat kamu
hati ini amat rapuh untuk menjalani perasaan itu.

menulis

jangan risau lepas ni aku aktif balik menulis di sini.... aku rase, kat cni lebih kekal dan abadi.... yang penting aku tak kacau org.... sedih lah... hmmmm......

rindu blog saya!!!!

huk! maaf2.... dah lama sgt x update blog ni....hurmmm.... x de feel nk menaip la.... ni bru ade feel... hahahhaa.... sumpah rindu kau blog!.... weeeeeeeeeeeee....

urmmm... nk mule bercerita ni.... mari baca dan faham bersama2 ya! :-)

firstly, aku oke je.... alhamdulillah sihat... kdg2 tu sakit2 ckit biasa lah kan.... pasal masalah pulak, ermmm.... ikutkan.... celik2 mata mslh dh de dpn mata...kan2...heeeeeee....

so, setiap manusia ase masalah masing2, hadapi dan tempuhnye dgn sabar ok!.... =)

byk benda nk bercerita....

ttg sorg hamba allah ni.... makin hari makin slow je.... adakah kamu sudah bosan dgn saya?urmmm.... sy dah fkr.... dan mcm2 jwpn keluar.... terus terang ku katakan, aku mmg terasa jgk la apabila kamu mendiamkan diri.... btw... i'm still hppy coz my frens always by my side... thanks sgt2!... labiu korang sume... tanpa korang... aku x mengenali apa erti sahabat....hmmm....

kalau la kite dpt baca hati seseorg kan.... x de la kite tertanya2 apakah yg berada dlm hati dia ketika ini...hurmm.... x pe lah... aku ok je.... perasaan yg bkn2 tu still ade.... tapi alhamdulillah aku boleh atasi dgn baik.... bak kate abg aku, boleh layan perasaan tu.... tp jgn melampau sgt.... ade baik nye jgk kite layan sume tu... nt kite akan dapat 1 jawapan daripada itu.... urmm.... fkr2 blk.... btl jgk pe yg abg aku tu ckp.... thanks ya my abang!, kamu byk bg nasihat dan semangat kepada sy.... sy hargai itu...

berbalik pada hamba allah tadi, dia pun sgt baik.... dan aku tahu dia baik, slalu melayan kerenah aku yg entah ape2.... dan aku rase mst dia pelik kenapa aku sedemikian itu dgn dia... maaflah.... aku rase, aku sje yg memahami org.... aku fhm perasaan org.... aku fhm kenapa seseorg tu jadi mcm tu.... tapi.... aku teringin mahukan org memahami aku.... aku cube dgn dia.... tp.... entah!.... aku rase aku dh buat slah je....urmmm...tah la.... x de pe nk di fikirkan lagi... sgt bosan dgn perasaan mcm ni.... tp, aku tahu tuhan selalu bersama ku... terima kasih ALLAH...