Followers

Friday, December 26, 2014

masih teringat walaupun dah setahun lebih berlaku...

Assalammualaikum...

kadang2 biler duduk saja2 teringat balik peristiwa setahun yang lepas, dimana aku pernah keguguran... masa gugur tu mcm blur2 je... orang pun pelik tgk aku kenapa mcm tak sedih je.. hahha... sbnrnya masa tu pantas sgt berlaku... sampai aku tak sempat nk fikir ape perasaan aku... masa aku tgh pantang 2 minggu tu baru la aku mula fikirkan satu per satu ape yang telah terjadi...

masa tu mula la menyesal, sedih. kecewa, menangis... bila suami bagi semangat baru la aku ok sikit...

tapi hari ni aku bukan nak citer pasal tu... hehehe...

sebenarnya aku nak citer... tempoh aku dapat tau aku mengandung dulu... dulu aku penah citer yang aku berkahwin selepas dua bulan berkahwin baru aku dapat tau aku mengandungkan... masa g klinik tu doktor cakap aku dah 7 minggu mengandung (2 bulan lebih) maksudnya disini... lepas aku kawin hari tu aku terus lekat la kan... sb masa aku kawin aku mmg baru habis period. so waktu subur mungkin dalam masa seminggu aku  kawin... ermmm... mmg period aku sebelum kawin mmg alhamdulillah regular every month. tapi lepas je aku keguguran... terus period tak teratur... hmmm... takpe lah aku redha apa yang terjadi sblm ni... tak de rezeki masa tu... mungkin ALLAH nak bagi kat aku dan suami pengganti yang lebih baik kite tak tau kan... bersangka baiklah terharap ALLAH. :)

tipu la kalau aku kata aku dah lupa peristiwa tu... rasenye smpai mati pun aku ingt kot... hehehe... pengalaman hidup kan...aku masih bersyukur sb aku diberi peluang untuk merasa mengandung, dan dapat merasa macam mana keguguran. aku bersyukur sgt2.. sekurang2nya aku dapat merasa mcm mana perasaan mommy2 kat luar tu yg senasib dengan aku...

dan aku yakin satu hari nanti aku pasti akan mengandung jgk. aku yakin dengan aturan yang ALLAH dan tuliskan kepada aku.aminnn... 

jangan sedih2 lagi yer tengku masni... teruskan hidup mcm biasa... usaha lebih lagi... hahaha...

ok, bye...

itu sahaja... :)



eh! comel pulak gambar ni kan... hihhihi... ;)



1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)